در حال بارگذاری ...
با حضور هنرمندان تئاتر استان

سی و سومین جشنواره تئاتر استان همدان آغاز به کار کرد

این دوره از جشنواره با هدف کشف و شکوفایی استعدادهای جوان و بهره‌وری از تجربیات پیشکسوتان تئاتر با تکیه بر گسترش اجراهای عمومی و ترویج فرهنگ غنی و مانای ایران اسلامی در قالب موضوعاتی همچون امید اجتماعی، ارتقای نهاد خانواده و هم‌گرایی ملی برگزار می شود.

 به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از همدان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در آیین افتتاحیه سی و سومین دوره جشنواره تئاتر استان که روز گذشته در سالن اصلی مجتمع آوینی همدان برگزار شد، مطرح کرد: این دوره از جشنواره با هدف کشف و شکوفایی استعدادهای جوان و بهره‌وری از تجربیات پیشکسوتان تئاتر با تکیه بر گسترش اجراهای عمومی و ترویج فرهنگ غنی و مانای ایران اسلامی در قالب موضوعاتی همچون امید اجتماعی، ارتقای نهاد خانواده و هم‌گرایی ملی برگزار می شود.

احمدرضا احسانی با تصریح بر اینکه استفاده از تجربیات پیشکسوتان، افزایش اجراهای عمومی، ترویج فرهنگ‌های غنی ایرانی اسلامی با محوریت امید اجتماعی، ارتقای نهاد خانواده و هم‌گرایی ملی از مهم ترین اهداف برگزاری سی و سومین دوره جشنواره تئاتر استان همدان است، گفت: در اسفندماه نیز جشنواره تئاتر کودک در همدان برگزار خواهد شد

وی با اشاره به اینکه این جشنواره تا ۲۸ آبان ماه ادامه دارد، گفت:در این دوره از جشنواره هفت اثر نمایشی در سالن‌های شهر همدان با رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی برای حضور تماشاگران اجرا خواهند شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه با اجرای رویدادهای فرهنگی و پشتیبانی و حمایت های به عمل آمده در پی این هستیم که بتوانیم آن چه که شایسته و بایسته است در راستای فرهنگ ایران و استان فرهنگ دوست همدان در پیش بگیریم.

احسانی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه تعداد ۲۰ اثر از شهرستان‌های همدان، ملایر، نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، رزن و کبودرآهنگ به دبیرخانه ارسال شد، عنوان کرد: از این تعداد، پس از بازبینی آثار توسط هیات انتخاب، هفت اثر برای اجرا به جشنواره سی‌وسوم راه یافت.

در ادامه این آیین، محمدجواد کبودراهنگی؛ دبیر سی و سومین جشنواره تئاتر استان همدان به قرائت پیام  علی نصیریان به سی و سومین جشنواره تئاتر استان‌های کشور پرداخت در پیام استاد نصیریان آمده است: 

«در اواسط دهه‌ی سی که اداره‌ی هنرهای دراماتیک تأسیس شد و ما در آنجا جمع شدیم رفته رفته به تئاتر جوان شهرستان توجه شد.برای اولین بار یکی دو نفر از ما را به منظور کمک‌های فنی و هنری به شیراز و اصفهان اعزام کردند آنچه ما دریافتیم کمبود امکانات مادی و مهم‌تر از آن کمبود فرهنگ و اطلاعات فنی تئاتری از بازیگری تا کارگردانی و نویسندگی و طراحی صحنه و غیره بود. نه کتابی وجود داشت و نه معلمی آزموده،جوانان مستعد و مشتاق با تکیه به استعداد خودجوش خود با اطلاعاتی که از گوشه و کنار به دست آورده بودند کار می‌کردند و گه‌گاه کارهای درخور توجهی هم اجرا می‌کردند.در نتیجه به این فکر افتادیم که اولین قدم کمک به آنها مسئله آشنایی با مبانی و اصول تئاتر است تصمیم گرفتیم که از فارغ التحصیلان دو دانشکده تئاتر که در آن زمان در تهران وجود داشت برای ایجاد مراکز آموزش تئاتر در شهرستان‌ها استفاده کنیم.در همان دوران گروه‌های تئاتر در تهران به شهرستان‌ها سفر می‌کردند و تئاترهایی را که در تهران اجرا شده بود برای مردم در شهرهای دیگر ایران اجرا می‌کردند. در همین رفت و آمدها با جوانان شهرستانی آشنا شدیم و رفته رفته ارتباط هنری و فرهنگی جالبی ایجاد شد. با این تفاصیل کم‌کم تئاتر شهرستان نضج گرفت و بارور شد و ما را به فکر برگزاری جشنواره تئاتر شهرستان انداخت.قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سه دوره‌ی این جشنواره درسال‌های ۵۵،۵۶ و ۵۷ برگزار شد. در گوشه و کنار ایران در هر زمینه‌ ای استعدادهای درخشانی وجود دارد که متأسفانه شناخته نمی‌شود و به رشد و بروز نمی‌رسد.جشنواره تئاتر شهرستان امکانی است برای ارائه و نمایش خلاقیت‌ها و استعدادهای جوان شهرستان‌ها.
امیدورام این دوره جشنواره تئاتر شهرستان با تلاش‌ها و کوشش‌های جوانان ثمرات پرباری برای آینده تئاتر ایران داشته باشد.»

 نمایش‌های «گمگشته» به نویسندگی فرهاد لباسی و کارگردانی محمدرضا باباخانیان از همدان، «کمدی مزخرفات» به نویسندگی بهروز ناصر شریعتی و کارگردانی سید امیرحسین فاطمی از شهرستان همدان، «سهراب فرزند ایران» به نویسندگی محمد باقر نباتی مقدم و کارگردانی حمید محبی از کبودرآهنگ، «بی‌وقفه یاغی» به نویسندگی و کارگردانی سجاد طهماسبی از تویسرکان، «بساوایی» به نویسندگی سعید حسین‌پور و کارگردانی مشترک بهرام حاج علی‌اکبری و سعید حسین‌پور از شهرستان ملایر، «مرغ باغ هپروت» به نویسندگی ناصح کامگاری و کارگردانی سید مهرداد کاوسی حسینی از همدان و «شب عید» به نویسندگی مهدی شادمانی روشن و کارگردانی مشترک سعید باغبانی نیر و محسن سپه‌دوست از همدان هفت اثر راه یافته به سی دومین دوره جشنواره تئاتر استان همدان هستند که از تاریخ ۲۶ آبان ماه تا ۲۸ آبان ماه به نمایش درخواهند آمد.

گفتنی است؛ نمایشگاه پوستر نمایش‌های اجرا شده گروه‌های نمایشی همدان همزمان با آیین افتتاحیه سی‌وسومین جشنواره تئاتر استان افتتاح شد.

 




مطالب مرتبط

درخشش «نگار» در جشنواره ملی میراث فرهنگی

درخشش «نگار» در جشنواره ملی میراث فرهنگی

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در همدان، گروه نمایش «نگار» از شهرستان ملایر در دومین جشنواره ملی میراث فرهنگی در بخش تئاتر عمارت حضور یافت. در این جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نمایش  «نگار» ...

|

نظرات کاربران