در حال بارگذاری ...
کارگردان نمایش «دستمال من زیر درخت آلبالو گم شده»:

زنگ تئاتر در مدارس اجرا شود

کارگردان نمایش «دستمال من زیر درخت آلبالو گم شده» با بیان اینکه حمایت مالی از تئاتر نمی‌شود به ویژه در شهرستان‌ها، خواستار اجرای برنامه «زنگ تئاتر» در مدارس شد.

به گزارش تئاتر همدان-حامد ترابی با اشاره به حضورش در بیست و چهارمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با اثر «دستمال من زیر درخت آلبالو گم شده»، اظهار کرد: این نمایش برای بخش خردسال پذیرفته شده که سعی داریم در کنار سرگرمی بچه‌ها، نظم و ترتیب به این گروه سنی را آموزش دهیم.

وی با بیان اینکه این نمایش کار خانوادگی است و به همراه پسر خردسال و همسرم نمایش را به مرحله اجرا رسانده‌ایم، گفت: پسر پنج ساله‌ام بازیگر نقش اصلی نمایش است و خودم نیز به عنوان پدر به آموزش نظم و انضباط می‌پردازم، همسرم نیز به عنوان طراح صحنه و ساخت عروسک در کنار ما همکاری می‌کند.

این کارگردان تئاتر با بیان اینکه در چندین دوره از جشنواره حضور داشتم و چهار نمایش را به عنوان کارگردان تولید کرده‌ام، افزود:‌ طی دوره‌های گذشته در چندین نمایش نیز به عنوان بازیگر ایفای نقش کرده‌ام و حاصل این نمایش‌ها کسب چندین جایزه و تقدیر بوده است.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا جشنواره‌ها توانسته‌اند اهداف هنرمندان را محقق کنند؟، خاطرنشان کرد:‌ مطمئنا جشنواره مکانی است که بین هنرمندان تبادلات اطلاعاتی صورت می‌گیرد و آثار از شهرها و کشورهای مختلف ارائه می‌شود، هرچند کم و کاستی‌هایی نیز دارد اما یک تبادل خوبی بین هنرمندان اتفاق می‌افتد که اثرات مثبتی دارد.

ترابی با بیان اینکه حضور جشنواره تئاترکودک و نوجوان در همدان فعالیت‌های هنرمندان این استان را افزایش داده است، تصریح کرد:‌ هرسال چندین کار کودک و نوجوان تولید می‌شود هرچند برخی از آثار از نظر محتوا و کیفی مناسب نیستند اما حضور جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، در آن بی‌تاثیر نبوده است.

وی با اشاره به اینکه هر جشنواره‌ای معضلاتی نیز دارد، خاطرنشان کرد:‌ موضوع رقابتی و اتفاقاتی که در حاشیه می‌افتد مطمئنا پیامدهای ناخوشایندی برای برخی از افراد دارد، معتقدم هر جشنواره‌ای کاستی‌هایی دارد اما باید نگاه مثبت داشت.

کارگردان نمایش «دستمال من زیر درخت آلبالو گم شده» با بیان اینکه تئاتر جای خود را در مدارس باز کرده است و اکثر تماشاگران ما دانش‌آموزان رده‌های ابتدایی و راهنمایی هستند که یا با خانواده یا با مدارس وارد سالن‌ها می‌شوند، افزود: کم و بیش مدارس کارهای فرهنگی و هنری انجام می‌دهند اما اگر برنامه «زنگ تئاتر» اجرایی شود اتفاق خوبی هم برای هنرمندان و هم برای دانش‌آموزان می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین مشکل تئاتر کودک و نوجوانان در هر دو حوزه، عدم حمایت مالی از سازمان‌های فرهنگی و هنری است، گفت:‌ حمایت مالی خصوصا در شهرستان‌ها وجود ندارد و همه هزینه‌های ما شخصی است، شرایط طوری شده که تنها به فروش بلیت‌ و یا شرکت در جشنواره‌ می‌پردازیم که مطمئنا تبعات بدی برای گروه دارد.

ترابی با بیان اینکه 24 سال از عمر جشنواره می‌گذرد و پیشرفت خوبی داشته است، افزود: در این سالها تجربه‌هایی اضافه شده و روز به روز روند کیفی کار بهتر می‌شود.




نظرات کاربران