در حال بارگذاری ...
بازیگر ملایری

بازیگر خوب ماندن بسیار سخت تر از بازیگر شدن است

فروزان حسینی بازیگر جوان و خوش آتیه شهرستان ملایر است که در کنار همسرش، مهدی روزبهانی سالهاست چراغ تئاتر ملایر را در حوزه های دفاع مقدس و آیینی روشن نگه داشته اند. فروزان حسینی در تمام این دهه نشان داده است بازیگر هوشمند و خوش اخلاقی است که سخت کوشی هایش می تواند برای هم نسل ها و نوجوهای تئاتر شهرستان ملایر آموزنده باشد. این روزها مشغول اجرای عمومی و تمرین نمایش« سمن گل » است که به این بهانه با این بازیگر جوان به گفتگو نشسته ایم که در ادامه می خوانید.

شما جزو بازیگران مطرح استان در این سالها هستید از کجا به این جا رسیدید؟

با سلام و احترام خدمت همه مخاطبان  همدان تئاتر، نقطه شروع کار تئاتر خیلی مهم است. من ۲ سال به عنوان منشی صحنه فعالیت داشتم و با زیر و بم کار آشنا شدم. بعد از آن یک نقش کوتاه را پذیرفتم و رفته رفته در کنار تمرین عملی و دقت روی نقاط ضعف و قوت مطالعه را نیز فراموش نکردم. این بود که با اولین نقش محوری که بازی کردم توانستم جایزه بازیگری دریافت کنم که انگیزه ای شد برای ادامه راه. پس از آن هر نقشی که ایفا کردم مورد توجه قرار گرفت طوری که با توکل به خدا از هیچ جشنواره ای دست خالی برنگشتم و تا کنون بیش از ۲۰ جایزه و دیپلم افتخار بازیگری کسب نموده ام.

 

بازیگر خوب ماندن سخت تر از بازیگر شدن است چه کرده اید تا به سمن گل رسیده اید؟

بله همین طور است. بازیگر خوب ماندن بسیار سخت تر است از بازیگر شدن است. یک بازیگر باید طوری فعالیت کند که سطح کیفی کار او نه تنها پایین نیاید بلکه همواره رو به رشد باشد. یکی از نقص هایی که امروزه در تئاتر استان یا حتی سایر شهرهای کشور وجود دارد بازی های غلو شده و همراه با تکلف است که مخاطب را از اثر دور می کند در حالی که بازی روان و به دور از هرگونه تصنع می تواند مخاطب را با خود همراه کند که البته کار آسانی نیست. سمن گل یک نقش متفاوت برای من بود که باعث شد برای رسیدن به آن تلاش و تمرین زیادی انجام دهم. در این نقش سعی کردم یک دختر کلفت را بازی کنم که در گذشته نجیب زاده بوده است و دست تقدیر او را به این سرنوشت دچار کرده است. از طرفی تاریخ دوران زندیه و قاجار را نیز مرور کردم تا حال و هوای آن دوران بیشتر در ذهنم تداعی شود. در نهایت با کمک کارگردان شخصیت سمن گل شکل گرفت که حس می کنم تا مدتها با من همراه باشد و مخاطبانی هم که این کار را دیده اند سمن گل را باور کرده اند و با داستان او همراه شدند.

 

بازیگران ما بعد از چند تجربه سریع در شاخه های کارگردانی و نوشتن و... دیده می شوند شما چرا  هنوز بازیگر مانده اید؟

 سوال خیلی خوبی است. یکی از آسیب هایی که تئاتر ما با آن مواجه شده این است که عده ای سعی دارند قوره نشده مویز شوند. این در حالی است که اساتید و کارشناسان عرصه تئاتر معتقدند یک زمینه از شاخه های تئاتر از قبیل بازیگری ، کارگردانی ، نویسندگی و ... را باید به طور جدی و مستمر ادامه داد تا بتوان به موفقیت رسید. البته نه به این معنی که شاخه های دیگر را دنبال نکرد. من در طول ۱۲ سالی که بازیگری را تجربه کرده ام هنوز معتقدم راه زیادی در پیش دارم و باید در این مسیر همچنان به تلاش و مطالعه و تمرین ادامه دهم. به همین جهت دوره های حرفه ای بازیگری را زیر نظر اساتید شناخته شده بازیگری در تهران گذرانده ام و با کمال میل مشتاقم تجربه هایم را در اختیار جوان ترها قرار دهم.

 

وضیعت تئاتر ملایر در مقایسه با سالها قبل چطور می بینیدچالش ها و آسیب های تاتر شهر ملایر کدام است؟

وضعیت تئاتر ملایر طی چند سال اخیر رو به رشد است و امیدوارم که به روزهای خوب خود برگردد.

یکی از نقاط ضعفی که وجود دارد این است که علاقه مندانی که وارد این عرصه می شوند هیچگونه دوره معتبری نمی بینند و از با تجربه ها نیز مشاوره نمی گیرند. از طرفی متاسفانه با یک نقش آفرینی خود را بازیگر می نامند و دچار خود بزرگ بینی می شوند که پس از مدتی منجر به دلسرد شدن و کنار کشیدن آنها خواهد شد. نمونه های فراوانی از این افراد هستند که دیگر فعالیتی ندارند.

از مشکلات دیگری که وجود دارد می توان به نبودن پلاتو در شهرستان و کمبود بازیگر خوب اشاره کرد که زمان تمرین را بعضا باید صرف آموزش بازیگر نمود.

یکی دیگر از چالش ها کمبود مخاطب تئاتر است که باید ریشه یابی شود اما اصلی ترین دلیل آن می تواند تغییر ذائقه مخاطبان ما به سمت جنگ های شادی و برنامه های سطحی و سرگرمی است که با برنامه ریزی مناسب می توان این چالش را به فرصت تبدیل کرد و مخاطبانی را که علاقه مند به برنامه های فرهنگی هستند به سمت تئاتر سوق داد.

 

 تجربه نمایش سمن گل را چطور می بینید؟

 تجربه نمایش سمن گل بسیار دلچسب و خاطره انگیز بود از این جهت که فضایی متفاوت را در کنار بازیگران جوان و با استعداد تجربه کردم که نشان دادند آینده روشنی در انتظارشان است. البته سختی ها و کم و کاستی هایی هم در این مسیر وجود داشت. امیدوارم نتیجه زحمات چندین ماهه خود را بگیریم. جا دارد از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر و همه بازیگران و عوامل این نمایش و همچنین مخاطبان عزیزی که همراه ما بودند به ویژه میهمانانی که از مرکز استان برای دیدن نمایش ما تشریف آوردند تشکر و قدردانی کنم.




مطالب مرتبط

درخشش «نگار» در جشنواره ملی میراث فرهنگی

درخشش «نگار» در جشنواره ملی میراث فرهنگی

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در همدان، گروه نمایش «نگار» از شهرستان ملایر در دومین جشنواره ملی میراث فرهنگی در بخش تئاتر عمارت حضور یافت. در این جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نمایش  «نگار» ...

|

نظرات کاربران